F Faptul divers

Casa de Cultură ”Florin Zamfirescu” din Călimănești va redeveni centrul cultural modern

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În ultima perioadă (cca. 20 de ani) construcția nu a mai fost folosită decât parțial și a fost lipsită de lucrări de întreținere și reparații, fapt care a condus la degradări produse de infiltrațiile de la învelitoarea cu defecte și de la elementele de tinichigerie îmbătrânite și parțial distruse.

Situația clădirii este cauzată în principal de vechimea foarte mare, zona cea mai afectată fiind zona nord – estică a extinderii din anul 1969.

Și subsolul este afectat. Supus infiltrațiilor din terenul adiacent deoarece nu există hidroizolație. Elementele metalice de la sarpantă și planșee sunt afectate de coroziune. Finisajele și instalațiile sunt total epuizate fizic și moral și necesită refacere totală.

Cam așa arată astăzi Casa de Cultură ”Florin Zamfirescu” un bastion cultural la nivelul clădirilor din orașe mari ale țării. Foyer, sală de spectacole de 300 mp cu balcon, birouri, casă de bilete, magazii pentru costume, magazii pentru decoruri, cabine ale actorilor, spațiu tehnic la subsol și încă două săli pentru repetiții la etaj.

Va fi reabilitată complet

Executivul Primăriei Călimănești a obținut banii pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare completă a acestei clădiri și a fost dat ordinul de începere a lucrărilor.