F Faptul divers

Primarul Gheorghe Gîngu – Proiect de modernizare drumuri și construire poduri în comuna Bujoreni

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Primarul Gheorghe Gîngu, a depus spre finanţare  un proiect extrem de important pentru comuna Bujoreni, în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Este vorba despre obiectivul de investiţii „Modernizare drumuri locale şi construire poduri peste pârâul Muereasca şi peste pârâul Valea Bujorencii, judeţul Vâlcea”.

Valoarea totală a proiectului este de peste 99,9 milioane lei, urmând a fi modernizate drumuri de interes local pe o lungime de 38,269 kilometri.

De asemenea, vor fi construite şi două poduri: pod peste pârâul Muereasca ce va avea o lungime de 30 de metri şi pod peste pârâul Valea Bujorencii ce va avea o lungime de 15 metri. Toate reţelele de utilităţi vor fi mutate în subteran.

„După cum bine ştiţi, dragi locuitori ai comunei Bujoreni, starea tehnică a drumurilor publice din localitatea noastră este precară.

În mare parte, carosabilul este acoperit cu îmbrăcăminţi asfaltice uşoare, cu beton, pietriş sau pământ.

Este imperios necesar să modernizăm aceste drumuri, pentru că îmbunătăţirea infrastructurii rutiere joacă un rol esenţial în dezvoltarea zonei, în atragerea de investitori şi, implicit, în crearea de noi locuri de muncă.

Mai mult, cetăţenii trebuie să circule în siguranţă. Nu este de neglijat nici faptul că trebuie să creăm condiţii pentru ca zona să devină mult mai accesibilă în cazuri de urgenţă.

Sunt convins că vom obţine finanţarea pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii vital pentru comunitatea noastră.

În final, aş dori să le mulţumesc colegilor care s-au implicat în elaborarea documentelor pentru acest proiect ambiţios.

Îi asigur pe cetăţenii din Bujoreni că rămânem consecvenţi în încercările noastre de a obţine cât mai multe fonduri nerambursabile.

Proiectele sunt de durată, însă sunt sigure şi cu rezultate vizibile.” A declarat, primarul comunei Bujoreni, Gheorghe Gîngu!