F Faptul divers

Antena 3 Vâlcea răstoarnă ”hârdăul” cu aiureli despre o investiție din Călimănești

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Este vorba despre reportajul ”O nouă zonă de relaxare se va amenaja în Călimănești” autor Antena 3 Vâlcea, care induce în eroare toată informația despre acest proiect.

Realizat într-o documentare slabă, care demonstrează jurnalismul navetist pe care încă îl mai practică multe redacții din presa vâlceană, autoarea strică toată promovarea făcută până acum de către UAT Călimănești despre această investiție.

Despre ce este vorba?

1. În spatele hotelului Central, din zona Călimănești a stațiunii turistice, Executivul Primăriei Călimănești lucrează pentru amenajarea unui proiect gen: ”Adventura Parc” pe o suprafață de 20 ha, nicidecum spațiu de relaxare în pădure cum transmite Amalia Dobre. Avizul de la Ministerul Justiției vizează demararea procesului în sine pentru așezarea lui la masa finanțării. Dar, Ministerul Justiției, condus până acum de liberali, a ținut proiectul la sertar peste patru ani de zile. Ce s-a aflat până acum este că avizul pentru trecerea din prorietatea Romsilva în proprietatea UAT Călimănești a fost dat de fostul director al Romsilva România, Gh. Mihăilescu (PSD), un mare prieten al Călimăneștiului, în urmă cu patru ani. Florinel Constantinescu s-a exprimat că de acum sunt deschise alte negocieri la Ministerul Justiției, pentru că în guvern se află PSD-ul cu care se poate discuta altfel!

2. Mai spune Antena 3: ”În cadrul acestui proiect (Pădurea – Parc) este vorba despre realizarea unei piste de biciclete din zona mănăstirii Turnu, până la limita cu orașul Brezoi” a declarat Florinel Constantinescu.

Greșit! Pista de biciclete face parte dintr-un alt proiect, realizat în legătură cu UAT Rm.Vâlcea (Mircia Gutău) și UAT Brezoi (Robert Schell), care intenționează crearea unui traseu Rm.Vâlcea – Bujoreni – Călimănești – Căciulata – Brezoi pentru bicicliști. Trebuie să știți că Brezoiul a finalizat partea lor de proiect. Pentru Călimănești, Florinel Constantinescu are două zone pe care trebuie să le rezolve în acestă investiție: Faleza Oltului, cuprinsă în proiectul Inelul Călimănești și zona de picnic Turnu – Brezoi cuprinsă într-un proiect separat.

3. Executivul condus de Florinel Constantinescu (PNL) nu stă după statul român care trebuie să aprobe: ”Trecerea în exploatare la suprafață a falezei lacului artificial Călimănești”, aflată în prezent în proprietatea Hidroelectrica. Fără această decizie nu se poate face nimic aici, nici măcar curățarea buruienilor!

Au fost liberalii la conducere și nu au făcut nimic! În jurul datei de 8 decembrie 2021, Executivul a contactat deputații de Vâlcea ai PSD, iar la Călimănești a venit deputatul Eugen Neață (PSD) care a preluat două probleme foarte importante pentru oraș: promisiunea unei inițiative parlamentare pentru trecerea falezei și trecerea celor două săli de cinematograf din proprietatea Regiei Naționale de Film în proprietatea UAT Călimănești. Aceste cinematografe sunt închise de peste 20 ani și se află într-o avansată stare de degradare.