F Faptul divers

Scriitorul călimăneștean, Tiberiu Zamfir rănit foarte grav pe aleile stațiunii

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Tiberiu Zanfir este profesor, scriitor, președintele Cenaclului cultural A.E Bakonsky și colaborator al publicației Cozia – Info.

În urmă cu aproximativ 20 de zile, la începutul lunii noiembrie, în timp ce se plimba cu bicicleta pe faleza Oltului, roata acesteia a fost blocată în dalele de beton care mimează o alee de promenadă veche, ponosită, cu o garanție ce depășește 45 ani. Impactul a fost frontal, profesorul izbindu-se cu capul de zidul de beton al falezei. În căzătură și-a mai prins și laba piciorului printre pedalele bicicletei și și-a fracturat și câteva coaste. Singur, neputincios, omul care a redactat zeci de pagini de cultură locală în ziarul Cozia – Info și care a elogiat ”Oltul de amintiri” ... s-a târât, efectiv, până acasă (cartierul Jiblea Veche) doborât de o alee pe care a zugrăvit-o în rimele poeziilor sale. La câteva zile a constatat că i-a crescut un hematom imens la cap, drept pentru care a fost operat de urgență la Spitalul Județean Vâlcea. A stat câteva zile la reanimare, după care, în prezent se află internat în secția de neurologie, dr. Didi Ignat. Profesorul Zamfir nu mai are echilibru și vorbește foarte greu.

Ce este cu această alee?

Incidentul s-a produs în zona Sfrengheș pe faleza Oltului (între Casa de Cultură și Poiana lui Căliman) care se află într-o paragină avansată gen ”dinte pauză, lipsă gaură” de când a fost preluată de către Hidroelectrica SA. O să vă mirați! Cum, Călimăneștiul care arată atât de bine?!

Da, pentru că primarul orașului stă în sertar cu proiectul de modernizare al falezei care se numește ”Inelul Călimănești”, dar acest proiect este blocat, din răzbunare, de oamenii din partidul primarului Florinel Constantinescu, respectiv PNL Vâlcea. Bogdan Badea a fost numit la conducerea Hidroelectrica – România de către PNL Vâlcea (cea care dă avizul de trecere a falezei în administrarea U.A.T Călimănești. Președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican poartă dușmanie de moarte față de Samuel Vâlcu (consilier județean PER) celebrul trădător de acum zece ani care i-a lăsat pe liberali cu buza umflată în Consiliul Județean Vâlcea trecând în barca manipulatorului Mircia Gutău (PER), liberalii pierzând majoritatea în consiliul județean și conducerea acestuia.

Pentru că în mocirla de la Rm.Vâlcea nu-l mai bagă nimeni în seamă! Samuel Vâlcu, la ora actuală, gravitează pe lângă Florinel Constantinescu la Călimănești. Are și ”polecră” – Vulpea!

Dar, întorcându-ne pe aleile cu castani ale Călimăneștiului această luptă din culisele politicii mioritice aduce mult rău oamenilor care sunt în pericol de moarte și care condamnă o faleză, magistral de frumoasă, la împăduchiere în formă continuată! Trebuie să știți că interesul general al celui mai frumos resort al județului Vâlcea este blocat de trei oameni: Sami Vâlcu care paradește pe oricine și alți doi Cristian Buican și Bogdan Badea care se răzbună scoțând castanele din foc pe spinarea noastră ...