F Faptul divers

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE DIRECȚIA GENERALĂ ANTICORUPȚIE SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE VÂLCEA Nr. 4.051.308 / BIRP din 22.08.2023 Vâlcea/ Activități preventive anticorupție în cadrul acțiunii de informare „PORTATIVUL INTEGRITĂȚII”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticoruptie Vâlcea au desfășurat, în perioada 18.07-18.08.2023, în cadrul festivalurilor de muzică „Open Blue Festival”, „Baricada Folk” și „Zilele orașului Brezoi Târgul Lotrilor”, care au avut loc în orașul Brezoi, județul Vâlcea, activități de prevenire a corupției pentru conștientizarea cetățenilor a cauzelor și consecințelor implicării în fapte de corupție, acțiunea fiind intitulată “Portativul Integrității”.

Activitatea a avut ca scop creșterea gradului de educație anticorupție în rândul cetățenilor, prin stimularea adoptării unei atitudini proactive de semnalare a eventualelor acte de corupție, dar și promovarea integrității la nivelul personalului MAI, formarea și dezvoltarea capacităților, atitudinilor și deprinderilor necesare dezvoltării unui comportament integru.

Astfel, polițiștii DGA au distribuit materiale preventive specifice cu mesajul „Integritate pentru Credibilitate” și au prezentat participanților la evenimentele culturale aspecte referitoare la consecințele implicării în fapte de corupție și modalitățile de sesizare a faptelor de corupție, încurajând semnalarea unor astfel de infracțiuni, fiindu-le adus la cunoștință faptul că pot sesiza toate faptele de corupție utilizând gratuit sistemul Call-center anticorupție 0800.806.806.

Discuțiile purtate cu personalul MAI care au asigurat măsurile de ordine publică au avut ca subiect integritatea, beneficiile acesteia și riscurile abaterii de la comportamentul etic.

Reamintim faptul că, la nivel local, DGA este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea, al cărui sediu se află în municipiul Râmnicu Vâlcea, str. Calea lui Traian nr. 95, în incinta Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, telefon/fax 0250.703.260, e-mail – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..