F Faptul divers

Dascălii de excepție ai locurilor nostre se duc ... unul câte unul! Profesor Marina Mihăescu s-a stins în 28 august 2023

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Luni 28 august, în satul Dângești, comuna Berislăvești a fost condusă pe ultimul drum d-na Marina Mihăescu, unul dintre dascălii de referință ai celei mai frumoase generații pe care i-a avut comuna Berislăvești. A făcut parte din acea generație a perioadei de dinainte de 89 când învățătura, seriozitatea și implicarea au cunoscut un loc de cinste în societatea românească.

Sunt zeci de elevi care își amintesc de profesoara lor de biologie care s-a prezentat la clasă într-o ținută ireproșabilă, a tratat orele cu seriozitate, care a avut amenajat loborator de biologie și care, la ore participa cu desene, cu hărți, cu monstre ... tocmai ca să prezinte ora de clasă la modul profesionist și la Berislăvești, în nordul județului Vâlcea.

S-a născut la 27 ianuarie 1952 la Costești – Argeș. Absolventă a Institutului Pedagogic Pitești și Universitatea Pitești - profil biologie se căsătorește în ultimul an de facultate (8 martie 1975) cu Ion Mihăescu, profesor de matematică, originar din satul Dângești, comuna Berislăvești. Primesc repartiție în județul Vaslui, comuna Tăcuta, iar după patru ani (1980) se transferă amândoi în comuna Berislăvești unde avea să rămână pentru totdeauna.

A locuit la Călimănești, dar sufletul a fost pentru comuna unde a activat toată viața și unde a pus o bucată din el! Ca drept dovadă a rămas la Dângești în cimitirul arhaic al unei bisericuțe mici, dar încărcată de spiritualitate și lângă oamenii pe care-i cunoștea atât de bine.

Este mama profesoarei Carmen Mateescu (de la școala Berislăvești) și bunica tinerei Ioana Sorina.

De departe, din North Carolina americană, una din prietenele bune, Sonia Chirea se roagă pentru sufletul ei! Dumnezeu să o odihnească în pace!