F Faptul divers

Persoană fără ocupație trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și șantaj

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Ca urmare a activităților procedurale efectuale de ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au emis rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unei inculpate, persoană fără ocupație, din municipiul Drăgășani, județul Vâlcea, cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și șantaj.

La data de 04.05.2023, o persoană din județul Vâlcea, aflată la muncă în Italia, a  sesizat la D.G.A. – S.J.A. Vâlcea posibile fapte de corupție săvârșite în legătură cu obținerea de certificate de încadrare în grad de handicap de la Comisia pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap Vâlcea.

Din cercetările efectuate sub coordonarea  procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a rezultat că, la data de 22.05.2022, inculpata a pretins și primit de la denunțătoare suma de 1.100 euro cu scopul de a determina un medic de la Serviciul de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul D.G.A.S.P.C. Vâlcea să încadreze pe fiul acesteia în gradul I de handicap, nerevizuibil, însă, în urma demersurilor realizate, persoana în cauză nu a fost încadrată în gradul respectiv de handicap.

Ulterior, în perioada 21.06.2022-20.05.2023, prin transmitere de mesaje de amenințare denunțătoarei căreia i-a indus temerea că îi poate crea probleme de natură judiciară, precum prin amenințarea cu acte de violență îndreptate împotriva acesteia și a copiilor săi, inculpata a obținut de la persoana vătămată suma totală de 15.480 euro.

În administrarea probatoriului, s-a beneficiat de sprijinul D.O.S.- Serviciul Operațiuni Speciale Vâlcea.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.