F Faptul divers

Bârfe Locale

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

 

  1. În antiteză cu oamenii cinstiți care muncesc și din puținul lor cotizează și la cartea de muncă, alții își vând casele ca să mai trăiască ”supremul fior”, extrem de scurt, al șmecheriei prin restaurantele de lux ale Călimăneștiului! Iar, la expirarea fundului de sac, cășună pe capul lui Florinel Constantinescu să le distribuie locuițe sociale ...  și dacă se poate și un mic ajutor social!
  2. Se aude că și copiii unui mare abonat la împrumuturile de bani din tarlaua locală ar cere în continuare credite la fel ca tacso! Respectând tradiția din familie nici ei nu mai restituie ”sumele” cu motivația: ”îți dau, dar n-am”! Unul dintre păgubiți a spus în felul următor: ”Mi-au cerut bani că trebuie să meargă la o nuntă, mi-au arătat un teren și au spus că este în vânzare și săptămâna viitoare rezolvă tranzacția și restituie banii. Terenul respectiv era vândut la încă vreo doi – trei ...”
  3. Aroganță de zile mari din partea unui clan mafiot care a descălecat și la Călimănești! După ce și-au așezat tabăra în bogata stațiune, după ce s-au asigurat că în forul de decizie au patru oameni, după ce au construit toate cumetriile necesare cu câțiva dintre localnicii dispuși la: ”Te șterg eu!” s-au apucat din vara aceasta de ce știu să facă mai bine ...  BLOCURI! Cu toate avizele obținute, după ce au cumpărat ”haldele” de teren au început să demoleze și să facă organizarea de șantier ... ca mafioții! Fosta pensiune de acolo a fost demolată cu tot ce se afla în ea! Cu tocăria la toate ușile și cu zeci de metri cubi de cherestea în acoperiș și țiglă zincată! Pe bune ...
  4. Începând cu luna septembrie 2023, la Călimănești, nu mai poți să dai pumni în gură nevestii, părinților, copiilor! Prin 112, la nivel de oraș, s-a constituit Echipa Mobilă de Intervenție formată din Poliție, Poliția Locală, Reprezentanți ai Protecției Sociale și Părintele Lixandra de la Parohia Călimănești 2. OK! De ăștia am înțeles, dar popa Lixandra? Intervine la 01.00 noaptea pe 112? Polițiștii cu pistoalele, Dana Herțoiu și Dana Drăguț țipă ca sirenele în port și popa cu cădelnița ... Bună mișcare din partea Primăriei!
  5. În data de 27 – 28 octombrie se va desfășura și la Călimănești festivalul de satiră și umor ”Povestea Vorbii”. Un festival foarte ”mișto” cu epigamă, fabulă, madrigal, cu muzică folk de calitate și participanți de mare ținută. O să vedeți la lucru epigramiști celebrii din România și o să vă simțiți foarte bine. Dacă domnul primar se mai lasă influențat de către juriștii din jur și nu organizează festivalul la Casa de Cultură ”Florin Zamfirescu” mă urc pe acoperișul Primăriei! Ar fi păcat ca încă un an să ne ”schinovim” în amărâta de sală a Liceului Tehnologic de Turism unde nu este sonorizare, unde nu este scenă, unde nu este nimic! Decât umbra poetului stelar din Călimănești și a fostei directoarei a liceului care nu e în stare să recite o strofă de la cap la coadă!