F Faptul divers

Vâlcea/ Acord de recunoaștere a vinovăției pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

La data de 10.10.2023 (după cum informează Serviciul jedețean Anticorupție Vâlcea), procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu un inculpat, fără calitate specială, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, stabilind o pedeapsă de 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării acesteia pe un termen de supraveghere de 2 ani și muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile.

Dosarul a fost constituit ca urmare a denunțului formulat la data de 02.09.2023 de către un agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Grădiștea la D.G.A. - S.J.A. Vâlcea, pe care ofițerii anticorupție l-au înaintat de îndată unității de parchet competente.

În urma administrării probatoriului a rezultat faptul că, în data de 02.09.2023, în jurul orei 19.30, în timp ce inculpatul în cauză conducea un autoturism pe raza localității Grădiștea, județul Vâlcea, acesta nu a respectat semnificația indicatorului rutier obligatoriu dreapta, circulând astfel, pe contrasens.

După ce a fost depistat în trafic și i-a fost adus la cunoștință faptul că va fi sancționat contravențional pentru fapta comisă și se va dispune măsura completară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 60 de zile, s-a deplasat la sediul Postului de Poliție Grădiștea unde, inițial, a oferit suma de 100 de euro agentului de poliție, care a constatat contravenția, sumă pe care, în urma refuzului acestuia, a majorat-o la 200 de euro, pentru ca, în schimb, acesta să nu îndeplinească un act care intră în atribuțiile sale de serviciu.

De asemenea, prin acordul de recunoaștere a vinovăției s-a dispus și confiscarea sumei de 200 de euro de la inculpat. Pe parcursul cercetărilor, ofițerii de poliție ai DGA – SJA Vâlcea au desfășurat activități procedurale pentru administrarea probatoriului, în conformitate cu ordonanțele de delegare emise de procuror.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Vâlcea în vederea confirmării acordului de recunoaștere.