F Faptul divers

Bloc din Călimănești devastat de ploșnițe și gândaci

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Este vorba despre blocul 672, situat în Aleea Ostrovului, nr. 8, vis a-vis de Poliția Călimănești. Președintele asociației nr. 2 este profesorul palavragiu Ion Mihăiescu, iar administrator Maricica Bughițoiu. Cei doi, prin asumarea funcției, au obligația, printre multe altele, să deratizeze subsolurile, să se ocupe pentru schimbarea țevilor care curg, încasând sume consistente pentru aceste lucrări. La acest bloc, de peste doi ani de zile, subsolul este insalubru, curg țevile, iar gândacii, mizeria, mirosurile au acaparat întreg imobilul cu cele 20 de apartamente.

 

Curios este tenacitatea cu care Mihăescu și Maricica Bughițoiu trag pentru ciolanul de la Asociația nr. 2! Plata de la vizierul casieriei a ajuns pentru locatari o corvoadă. Sute de lei sunt debitate lunar pentru salariile celor doi, pentru fonduri de rulment și cheltuieli gospodărești, dar, nimeni nu face nimic! Pentru președintele palavragiu ridicatul din umeri a devenit un sport personal transformând ulița copilăriei, unde odinioară era o mândrie să locuiești la acest bloc, într-un josnic instinct de confesiune pălăvrăgită. 

Astăzi ne-am făcut mari, copiii de odinioară care se jucau prin subsolurile curate, cu boxe care mai de care, trebuie să apeleze la Poliție, la Primărie ca să-și facă palavragiul de Mihăescu datoria la asociație. Iar, paradoxul este că nici nu lasă pe nimeni să-i apuce ciolanul! Dacă îl vedeți pe stradă rugați-l dumneavoastră să:

Ce este de făcut?

  1. Avem nevoie să opriți apa aceea care curge în subsol
  2. Avem nevoie să executați deratizările împotriva gândacilor care sunt obligatorii