F Faptul divers

Ziaristul Ovidiu Stânga a fost înmormântat la cimitirul mănăstirii Cozia

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Ovidiu Mihail Stângă a murit la vârsta de 62 de ani în spitalul Floreasca din București suspectat de un icter galopant. În cursul zilei de ieri, 09.11.2023 a fost adus la Bolnița Mănăstirii Cozia pentru priveghi. A fost înmormântat astăzi la ora 11.00!

A lucrat la Radio România Internațional, Radio România Cultural și a fost foarte implicat în mediul cultural, dedicat cercetării, remarcat în studierea istoriei voievozilor Basarabi. Necăsătorit, nu are copii.

Legătura cu Vâlcea a stabilit-o dragostea lui pentru aceste locuri și preocuparea pentru documentarea diverselor tematici de care a fost profund legat. După mamă a avut origini vâlcene, undeva prin zona Vlădeștiului, dar locul unde trăgea cu mare drag a fost mănăstirea Cozia. Prezent la înmormântare publicistul Mihai Sporiș a spus: ”Un tip de o seriozitate în cercetare, extraordinar! Nu rata nimic. Orice informație altfel decât cunoașterea oficială o documenta temeinic și avea o idee foarte pertinentă despre subiectul în cauză. Pe Ovidiu îl adoptasem, era de-al nostru, mama lui a suferit în ultima parte de o boală și a intrat într-un stabiliment de sănătate în Anglia unde a și murit. A fost o odisee întreagă, să fie adusă de acolo aici. Nici el nu-și explică cum s-a putut face treaba asta! Sigur, s-a implicat Patriarhia, de aici relația cu Cozia ... și a ajuns aici! Din momentul acela Ovidiu, de câte ori venea în Vâlcea trăgea la mănăstirea Cozia și a ajuns și el să fie depus în mormântul mamei sale.”