I Interviu

Primarul Gheorghe Dinculescu – Realizări pentru dezvoltarea comunei Malaia

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Comuna Malaia este în plină dezvoltare turistică, are un foarte mare potențial, și multe obiective de vizitat. Primarul Gheorghe Dinculescu a avut amabilitatea de a ne povesti despre proiectele care sunt în derulare și cele care se vor implementa în comuna Malaia.

Cozia-Info: Ce ați  reușit să realizați în această perioadă pentru dezvoltarea comunei Malaia?

„De la începutul anului am început să ne mișcăm, am făcut un parc pe care l-am terminat de Paște în zona bisericii Malaia. Lucrăm la un alt parc lângă curtea școlii, unde vom monta și niște aparate de fitness zilele astea. Am reabilitat vestiarul echipei de fotbal, l-am mobilat, am făcut parcarea la Cascada Scoruș , am pietruit trei străzi în satul Ciunget, lucrăm în continuare la apă în satul Ciunget, și am aprobat indicatorii pentru o extindere din fonduri proprii, deoarece nu erau prinse în proiect pe strada Tineretului. Am mai făcut trei podețe pietonale, o să încheiem și cu asfaltarea în satul Ciunget, și suntem în procedură de achiziție a unui microbuz pentru elevi . Mai lucrăm acum la un izvor la Brădișor, vrem să amenajăm, să facem o troiță.  Ne apucăm de o capelă mortuară în Malaia, asta este o acțiune mai amplă pe care o vom continua în anii următori și la celelalte două sate învecinate, încercăm să mișcăm lucrurile ca oamenii să vadă că se poate și altfel. Ne apucăm de trotuare, de rigole , eu zic că până în toamnă  să prezentăm anumite lucruri și din promisiunile făcute să spunem ce am realizat.”

Cozia-Info: Care sunt pe scurt cele mai importante probleme din Malaia care necesită soluționare de urgență?

„Construcțiile hidrotehnice, care trebuie rezolvate, drumurile, canalizarea, și alimentarea cu apă. Malaia este un teren la care este mult de muncă.”

Cozia-Info: Ce acţiuni au fost întreprinse pentru implicarea tinerilor în viaţa comunității?

„Am avut în primăvară, elevii din școala generală Malaia la Obârșia Lotrului, împreună cu ,,Lupii ageri” de la Popești Leordeni,  au învățat să schieze cu ajutorul celor de la școala de schi, au învățat tehnici de prim ajutor, cum să ofere un prim ajutor  în zona de munte, cum să se descurce când sunt singuri prin pădure. Acum am avut „Junii Mălăieni”,  și le mulțumesc  pe această cale sponsorilor, obștilor de gorjeni care s-au implicat în această acțiune și au participat cu elevii la  „Lira Litoralului” festival care se desfășoară pe litoralul românesc. Acolo am câștigat locul II, îi felicit, se putea mai bine, dar poate cu altă ocazie. Cel care este inițiatorul și promotorul  este dl.ingier Mihai Sporiș și Clubul de Turism - Bogdan  Voinean . Și in august tot împreună cu  „Cercetașii Lipoveni – Leordeni” și „Lupii ageri”, avem o acțiune în perioada de 13 – 15 august,  marcarea unor trasee turistice în Malaia unde vor participa și 18 elevi de la școala Malaia, 41 de cercetași de la Popești-Leordeni și vom reface multe trasee turistice.”

Cozia-Info: Cât de importantă este apartenența la un partid politic pentru un primar?
„Un partid politic pe care îl ai în spate,  oferă stabilitate,  dacă ești într-un partid puternic există și susținători care pot să-ți deschidă anumite uși prin ministere, pe la anumite agenții, acolo unde este nevoie să fi prezentat.”

Cozia-Info: Cum ați descrie în  câteva cuvinte comuna Malaia?

„Comuna Malaia este una dintre cele mai frumoase localități din țara asta, care este înzestrată cu atracții turistice, istorie și cu oameni deosebiți.”