I Interviu

Gheorghe Melente, primarul comunei Drăgoești – „Investițiile și noile proiecte care sunt în derulare”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Comuna Drăgoești este o frumoasă localitate din județul Vâlcea,  care beneficiază astăzi de utilități datorită  faptului că  primăria este formată dintr-o echipă de oameni muncitori, coordonați de primar, care colaborează pentru realizarea proiectelor. Despre aceste proiecte ne povestește  primarul comunei Drăgoești, Gheorghe Melente:

Cozia-Info: Ce ne puteți spune legat de cele mai importante proiecte care se derulează, în această perioadă, la Drăgoești?


„În primul rând, proiectele care  sunt în derulare sunt din anii precedenți,  sunt de amploare,  spre exemplu : construcție așezământ cultural tip 1 Mihai Viteazu care este finanțat prin CNI  (Compania Națională de Investiții)  termenul de finalizare fiind în toamnă. Să sperăm că vom ieși și noi odată cu finalizarea lucrării, cu branșamentele, însemnând: electricitate,  apă și canal. Totodată se mai lucrează fizic la construcția pieței din localitatea Drăgoești  finanțată prin programul POPAM, prin FLAG, aceasta este o investiție de cca. 120.000€. Este necesară și să sperăm că tot în toamna asta va fi finalizat acest proiect.  Altă investiție care nu ne aparține,  dar se derulează în momentul de față prin Drăgoești e asfaltarea DJ 678 cu reabilitare totală, inclusiv șanțuri betonate, piste pentru biciclete, trotuare,  și altele.

Cozia-Info: Care sunt  cele mai importante probleme din Drăgoiești care necesită soluționare de urgenţă?
„Situațiile de urgență sunt: alunecările de teren, inundații,  decolmatări canale, torenți, deci,  refacerea canalelor colectoare pentru  apele fluviale, deoarece  crează peste tot fie inundații,  fie alunecări de teren. Pentru mine și mandatul acesta este o prioritate să încerc să rezolv aceste lucruri.”     

                         
Cozia-Info: Ce acţiuni au fost întreprinse pentru implicarea tinerilor în viaţa comunității?
„Acțiuni sportive, culturale, dar, din păcate, nu avem așa de mulți tineri care sunt implicați în viaţa cotidiană a localității.”

Cozia-Info: Cât de importantă este apartenența la un partid politic pentru un primar?
„Din punctul meu de vedere,  la o vechime considerabilă pe  care o am în politică și administrație, pot spune  că nu este esențial să fi, ba  din contră ar fi mai bine să fi independent.

Cozia-Info: Cum descrieți comuna Drăgoești în câteva cuvinte?

„ Ținând  cont că are tot ce-i trebuie în momentul de față,  asfaltare 100%, apă și canal 80%, Centrul Cultural, dispensar ,  două terenuri de fotbal, dintre care  unul sintetic și unul pe iarbă, două parcuri,  deci, pot spune că este o comună de succes.”