I Interviu

Primarul George Popolan –„ Nu poți realiza nimic dacă nu pui și suflet pe lângă timp și pregătire.”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Primăria Dăești se află în nord-vestul jud. Vâlcea şi administrează satele: Dăești, Sânbotin, Fedeleșoiu, Băbueşti.

Primarul localității,  George Popolan (PNL) a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu în care ne relatează informații cu privire la proiectele extrem de importante depuse spre finanţare  pentru localitatea Dăești, în Programul Național  de Investiţii Anghel Saligny și nu numai.  

- "Prin Programul "Anghel Saligny " am depus trei proiecte: apă,  canal; reabilitare drumuri în comuna Dăești  și cel de-al treilea la care am depus cerere este proiectul de înființare și construire a punților pietonale  în toate 3 satele Dăești , Sânbotin, Fedeleșoiu". A declarat primarul, George Popolan .

Cozia-Info: Cum stați cu situația financiară la final  de an?

- „ Situația financiară nu este roz așa cum nu este pe nicăieri, dar cred că ne vom încheia anul în condiții bune. În primul rând,  cred că vom reuși să achităm  salariile la zi la asistenții personali precum și indemnizațiile lor, ajutoarele sociale, dar și salariile personalului din primărie. Asta a fost,  este și va rămâne  prioritatea administrației noastre. 

Sunt oameni cu probleme medicale și având în vedere ceea ce se întâmplă în țară și nu numai, în aceste momente  eu zic că problemele medicale sunt pe primul loc.”

Cozia-Info:  Care mai este situația dvs. politică, având în vedere că s-a speculat de atâtea ori că ați  colaborat cu mai multe partide? 

-  „Eu nu colaborez cu partide, colaborez cu oameni din anumite partide politice,  pentru că nu am nici o funcție politică . Conduc o administrație publică locală, fapt ceea ce înseamnă  că trebuie să colaborez din punct de vedere administrativ cu toate instituțiile statului și  nu numai, și cu foarte mulți oameni care nu trebuie să le punem ștanța de oameni politici ci de administratori , fie el președintele CJ Vâlcea, vicepreședinți, prefect, director regia drumuri , primarul municipiului Rm.Vl, viceprimarul și toți ceilalți. Trebuie să colaborăm pentru a  putea ca administrația localității Dăești să meargă înainte cu  rezultate bune, așa cum a fost și până acum.”

Cozia-Info: În ce fază a exproprierilor sunteți pentru predare amplasament în vederea construirii centurii auto?

-  „Nu suntem în această situație, suntem în proces cu Compania Națională (CNAIR) pentru avizul negativ pe care l-am dat datorită  cetățenilor din satul Fedeleșoiu, care au făcut o petiție nefiind de acord cu traseul stabilit de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, care nu a înțeles să schimbe acel amplasament deoarece era prin spatele caselor și foarte aproape de casele lor. În acest moment suntem în instanță cu acest proiect. În rest, înainte de acest lucru  am colaborat foarte bine cu dânșii,   am discutat cu cetățenii acolo unde aveau nevoie să-și facă furaje pentru studiile Geo și să facă măsurătorile. Am colaborat bine până la acest punct când a apărut petiția respectivă și nici după o dezbatere publică care a avut loc la Căminul Cultural, chemând factorii implicați de la companie, de la Ministerul Transporturilor,  de la Prefectură,  Consiliul Județean, și bineînțeles cetățenii, nu au reușit să înțeleagă că acel traseu nu este cel care trebuie, spunând că celălalt este mai scump decât acesta .  Din punctul meu de vedere sunt deschis la orice investiție din punct de vedere economic,  investiție europeană, guvernamentală, oricare ar fi. Dar, nu trebuie să prejudiciem cetățenii localității , cetățeni de care sunt foarte aproape,  îi respect și îi voi respecta tot timpul. 

Cozia-Info: Care sunt evenimentele organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă, de către Primăria Dăești?

- „Dat fiind faptul că suntem în pandemie, nu avem nimic special, doar am împodobit bradul de la Căminul Cultural Sânbotin, unde este centrul civic al localității (fostul sediu al primăriei până să ne mutăm aici), iluminatul festiv în toată localitatea și  ca în fiecare an, va veni Moș Crăciun la toate școlile și grădinițele din localitatea Dăești. 

Pe viitor, avem în  plan amenajarea unui  „mini-orășel”  al copiilor unde se putea servi  ciocolată caldă, turtă dulce, vor fi amplasate și câteva tonete pentru adulți cu vin și țuică fiartă, și bineînțeles se vor asculta colinde. Să sperăm că vom fi mai sănătoși  și condițiile vor fi mai  bune pentru anul viitor.”

Cozia-Info: Vă rog să  ne spuneți  câteva cuvinte și despre echipa de fotbal pe care o susțineți și este și campioană de iarnă

- „Aș începe cu o amintire...în anul 1999  făceam parte din echipa Cozia Călimănești,  eram sportiv activ, sunt și acum dar la un alt nivel.  Am dus acea echipă, Cozia Călimănești în Liga a-III-a. A fost al doilea an când promovasem cu o echipă  în Liga a-III-a  din Liga a-IV-a, după promovarea cu SC Oltchim cu un an înainte. Nu ne-au fost achitate drepturile salariale la acea vreme pe ultimele 3 luni, pentru că terminasem la o distanță de locul 2  de 16 puncte. În acel an se promova echipa care termina pe primul loc. Nu era vorba de baraj, nu era vorba de nimic.  Nu acesta a fost deranjul cel mai mare pentru că eram un grup de tineri care am zis da, banii nu sunt o problemă, măcar să jucăm și noi în Liga a-III-a. Nici acest lucru nu s-a întâmplat pentru că, conducătorii de atunci,  ai Coziei Călimănești au vândut locul din liga III a unei echipe din Târgul Cărbunești,   noi rămânând din nou în liga a- IV- a. În acel moment am renunțat la fotbal, m-am angajat șofer și am spus că o să mai  joc fotbal doar de plăcere și dacă vreodată voi avea posibilitatea, voi conduce o echipă către minim Liga  a-III- a și niciodată nu voi rămâne dator jucătorilor. Eu locuiesc în Dăești de 20 de ani, cunosc foarte mulți oameni  și nu numai din fotbal ci și din politică , din mai multe partide politice,  oameni serioși, și cetățeni extraordinari la care țin foarte mult. 

 Revenind la întrebarea dvs., susțin cu tot sufletul această echipă, sunt foarte mulți oameni care sunt aproape de mine și le mulțumesc pe această cale,  inclusiv Consiliului Judeţean, Primăria Municipiului și mulți alții care sunt aproape de această echipă. O fac pur și simplu de plăcere și pentru că îmi place.  Fotbalul este un „microb” așa cum este și politica, sunt două lucruri de care nu te poți lăsa foarte ușor.  Sunt aproape de echipa Viitorul Dăești și vă spuneam și că nu mai joc la același nivel, adică sunt jucător la echipa Oltul Dăești  din Liga a-VI-a unde merg sâmbăta sau duminica și particip la meciuri atât timp cât pot și sunt liber de la problemele administrative care ocupă foarte mult timp. Atât timp cât îți dorești să faci cu adevărat administrație,   se poate face, mai ales  dacă pui și suflet  pe lângă timp și pregătire, așa poți realiza orice.

Având în vedere că suntem la sfârșit de an, aș dori în primul rând să vă mulțumesc dvs. , presei, că sunteți alături de noi și prin intermediul dvs. pot ajunge informațiile necenzurate și exacte la cetățenii noștri.

Aș dori  să urez  Sărbători Fericite  cetățenilor din localitatea Dăești  și tuturor românilor și nu în ultimul rând,  multă sănătate. Suntem în  situația în care în primul rând avem nevoie de sănătate și apoi să mergem mai departe cu altceva ce putem să realizăm.”