I Interviu

Călimănești. Operatorul de apă geotermală ”Geoterm S.A” în direct cu întrebările Coziei

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

 

Stațiunea Călimănești – Căciulata are cel mai desfășurat sistem de încălzire termică cu apa geotermală din România. Nu mai există nicio localitate care să beneficieze într-un procent atât de mare, de bogăția naturală, cum este Călimăneștiul. Toată partea de nord a orașului, începând de la Complexul Casa Românească, Mănăstirea Cozia, hotelurile SC Călimănești – Căciulata S.A, bazele de tratament din Cozia, hanul Cozia, Pensiunea Bucura, alături de SPA-urile de aici. Toată zona Căciulata cu UGSR, hotelul SRI, Bloom, Perla Oltului, Parc, Orizont, vilele și pensiunile alături de blocurile de locuințe de aici și toate strandurile cartierului Căciulata sunt racordate și încălzite cu apa fiartă care iese din pământ. Urmează zona Călimănești cu Hotel Cental, Teilor, Centrul multifuncțional, Casa de Cultură, instituțiile publice (primărie, poliție, școli, liceu, grădinițe, toate cele cinci asociații de locatari 800 de apartamente, case particulare. A rămas neracordată partea Călimăneștiului vechi, zona Teaua, Seaca, Jiblea Veche și Jiblea Nouă.

Pe această temă Cozia-Info este în direct cu staff-ul de conducere de la București al Geoterm S.A. cu întrebări legate de interesul și activitatea apei geotermale din Călimănești:

 

Cozia-Info: Aderarea la ”Gold Standard Internațional” ce va aduce nou pentru Geoterm și ce va aduce în plus pentru activitatea geotermală de la Călimănești?

Aderarea la „Gold Standard” va aduce recunoasterea internationala a expertizei romanesti in domeniul apelor geotermale.

 

Cozia-Info: În data de 14 iulie 2023 va avea loc întâlnirea informațională cu Călimăneștiul, care va fi anunțul? Ce va fi nou pentru localnici și pentru turiștii care beneficiază de apa geotermală?

Proiectul propus de GreenTech Intl.S.A. impreuna cu subsidiara sa Geotherm Distribution S.A. va fi cel mai inovator proiect in domeniul apelor geotermale din Romania si va demonstra potentialul complex pe care caldura pamantului il poate genera. Proiectul propus va impacta in mod pozitiv consumatorii din Calimanesti prin cresterea eficientei distributiei, permitand racordarea unui numar sporit de consumatori – hoteluri, cladiri de birouri sau spatii comerciale dar si eficientizarea distributiei catre consumatorii casnici.

Printr-o alta subsidiara am propus preluarea retelei de distributie locala de la Primarie, angajandu-ne sa livram populatiei la un pret competitiv servicii de calitate. Echipa noastră de experți pregătiți și dornici de acțiune sunt gata să vă ofere solutii inovatoare, avand ca scop final, utilizarea servicilor noastre intr-un mod placut si confortabil.. Nu numai că suntem pasionați de ceea ce facem, dar și de relațiile pe care le construim. Ne considerăm parteneri de încredere și suntem determinați să vă oferim cele mai bune soluții personalizate pentru nevoile comunitatii.

 

Cozia-Info: Deciziile privind activitatea de la Călimănești ale Geotermului sunt influențate de conducerea Primăriei locale? Hotărăște primarul sau Executivul pe cine racordați și pe cine nu? Sau ce investiții urmează să faceți în cadrul societății de exploatare a apei?

Relatia cu autoritatile locale a fost in cursul celor peste 30 de ani de operare una de deplina transparenta si fair play, neavand nici o ingerinta in activitatea noastra de pana acum. Speram ca autoritatile sa sustina prin avizarea cu celeritate si acest proiect complex care va genera noi locuri de munca in oras precum si atragerea de noi investitii – sere, spatii logistice de depozitare la rece, fabrici de procesare – toate incalzite cu respectarea celor mai noi technologii si fara nicio amprenta de carbon