I Interviu

Interviu cu primarul Florinel Constantinescu - Vorbe despre contemporan

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Ne aflăm în precampanie electorală. Este ultima turnantă până la alegerile de anul viitor. Cozia – Info încearcă să fie scena socială care aduce informațiile, gândurile și viziunile jucătorilor din spatele rampei politice din nordul jdețului Vâlcea.

Astăzi, primarul în funcție al orașului Călimănești, Florinel Constantinescu, aflat la al treilea mandat, membru PNL.

 

 

Cozia – Info: S-au strâns rândurile opoziției, la Călimănești! PSD-ul și-a construit o organizație nouă, cu oameni noi și au în oraș și în presa locală, o atitudine de opoziție. Cum resimțiți lucrul acesta? Vă deranjează, vă simțiți într-un fel șicanat? Considerați că după 12 ani în care Călimăneștiul și-a schimbat fața poate ați fi meritat mai mult?

Ca să fiu sincer încă de la început, nu aștept nicio recunoaștere din partea opusă a politicii pe care o fac. Nici nu cred că ar fi normal. Opoziția se află în opoziție pentru a se opune și pentru a critica. Problema apare atunci când vorbele opoziției sunt dintr-o altă realitate decât aceea pe care o trăim. În 12 ani de administrație publică, am reușit, împreună cu cei din echipa mea, să schimbăm fața orașului Călimănești. Se vede cu ochiul liber acest lucru. Criticile opoziției pot fi ridicole în fața unei astfel de realități. Aici nu mai este vorba de asfaltat un metru de drum în plus față de o altă administrație. Aici este vorba de repunerea stațiunii noastre pe harta turismului românesc și de schimbarea profundă a condițiilor de trai pentru locuitori. Nu dintr-o dată și nu din vorbe și atât. A fost nevoie de o viziune, cuvânt aproape interzis în trecut, de ambiție și de multă alergătură, de bani reali, obținuți pentru planuri și proiecte credibile. N-a fost ușor și sunt mândru de toți cei care s-au implicat în acești ani în modernizarea Călimăneștiului de acum. Nu, nu sunt deranjat de șicane și nici de răutăți venite din partea opoziției, cum o numiți dumneavoastră. Iar de primit, primim ceea ce trebuie, nu vă faceți griji. Avem recunoștința locuitorilor la tot pasul și a zecilor de mii de turiști care apreciază Călimăneștiul de acum.

 

Cozia – Info: Ați reușit o performanță frumoasă în relația cu ADR SV Oltenia (Autoritatea care se ocupă cu banii europeni și care aprobă finanțări pentru proiecte), conducerea acestei agenții are vorbe frumoase la adresa colaborării cu U.A.T. Călimănești și personal cu dvs.! Este greu, este ușor de construit relația cu ADR? Vor mai veni la Călimănești finanțări noi sau acesta este capătul de linie al banilor obținuți?

Da, suntem printre cei apreciați de Agenția pentru Dezvoltare Regională SV Oltenia. Am avut, avem și vom avea multe proiecte finanțate prin această agenție la Călimănești. Aprecierea acestui partener are niște explicații care țin de modul nostru de lucru. Al meu și al echipelor de proiect ale primăriei noastre. Cu toții am făcut efortul de a vorbi limba proiectelor, a finanțărilor și a descărcărilor de sarcină, pe care o vorbesc toți cei din lumea proiectelor de dezvoltare. Am fost mereu la subiect și nu am produs consum inutil de timp și de bani. Am făcut ceea ce  am spus că facem și am investit cu atenție fiecare leuț. O agenție de dezvoltare cum este cea din Craiova apreciază această atitudine și, cum ați văzut deja, își trimite reprezentanții la multe dintre evenimentele publice pe care le organizăm. Mă bucur să văd aprecierile publicate pe site - ul dumnealor. Încrederea pe care am construit-o împreună cu Agenția pentru Dezvoltare Regională SV Oltenia este una dintre cele mai importante pentru viitorul orașului Călimănești.

 

Cozia – Info: Vă obosește scandalul politic? Vă descurajează? V-ați gândit vreo clipă să renunțați la munca din Administrația publică? Ce ați vrea să le spuneți călimăneștenilor care se consideră în opoziție cu dvs.? Competiția cea mai solicitantă pentru mine este modernizarea și dezvoltarea orașului Călimănești. Știți că ne concentrăm acum pe proiectul pe care îl avem în Seaca. Cu această investiție se va echilibra atenția pe care o acordăm unei creșteri durabile a întregii stațiuni. Căutăm noi surse de ape termale și vom investi în capacități interesante în această localitate. Recent am primit și o finanțare pentru realizarea Centrului de zi de asistență și recuperare cu echipă de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice. Urmează multe altele, despre care vom vorbi pe măsură ce primim aprobări de finanțare. Această competiție mă solicită fără a mă obosi, vă asigur. Aș spune chiar că întreaga noastră energie crește cu fiecare proiect deschis și cu fiecare proiect finalizat în parte. Și a mea și a celor din echipă, care mi se par mai determinați acum să urmărim cu încăpățânare acest drum al modernizării și al dezvoltării. Nu ne obosește nimic și nu ne descurajeză nimic. Nu cred că este cineva în opoziție cu noi când vine vorba despre creșterea orașului Călimănești. Cât despre opoziția politică, ea știe foarte bine că singura bătălie care contează se dă la nivelul faptelor, nu al vorbelor rostite departe de adevăr. Dacă nu știe, n-o să-i spunem noi ce are de învățat.