P Politică

Zilele orașului Călimănești – izvor nesecat de vise, speranțe și multă dezamăgire

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Ne aflăm la finalul zilelor dedicate localității noastre. Un prilej de bucurie, de prețuire și de cinstire a istoriei locului aflat sub straja umbrei lui Mircea de la Cozia. Administrația locală ne-a oferit un program inedit, ce a creat stare de bine în rândul localnicilor, aducându-ne mai aproape unii de alții.  Însă, în dinamica și vâltoarea acestor manifestări culturale, s-au strecurat greșeli impardonabile ale aleșilor locali care nu fac cinste și nu onorează statutul acestora de conducători ai cetății. Discutăm aici, despre premierea performanțelor școlare ale elevilor din localitate. Într-o atmosferă de sărbătoare urbană, au urcat pe scena Casei de Cultură „Florin Zamfirescu” din Călimănești, numai o parte dintre copiii cu care ne mândrim. Ce facem însă, cu copiii care, deși au obținut premii și distincții nu au fost recompensați? Ce facem cu acei copii pe chipul cărora luni, 20 mai 2024, s-a citit dezamăgirea? Este dureros că, o administrație atât de performantă, așa cum pretinde administrația liberală că este, nu a fost capabilă să recunoască meritele tuturor copiilor. Nu banii contează, domnilor consilieri PNL, domnule primar, în această conjunctură cu iz penal căreia i-ați dat curs, ci sufletele de copil pe care nu puneți preț, suflete pe care le mutilați și le înjosiți prin prisma limitărilor dvs. În toți acești ani, ați demonstrat implicare zero în susținerea copiilor din comunitate. Mimați că vă preocupă acest aspect, tocmai acum, în campania electorală. De ce nu s-au organizat competiții sportive până acum? De ce anul trecut nu ați premiat performanțele copiilor noștri? De ce nu dăruiți cărți de premiere la sfârșit de an școlar, așa cum fac edilii din localitățile învecinate? Răspunsul este foarte simplu....pentru că nu v-a interesat, nu asta a fost principala dvs preocupare. Vă urăm succes în proiectele nerealizate în materie de infrastructură școlară și vă anunțăm că noi, echipa PSD Călimănești, alături de președintele nostru, Mihai Iacovete, vom avea grijă să aducem împlinire și bucurie pe chipul fiecărui copil care face performanță. Vă asigurăm că, nu vom crea situații discriminatorii și că vom valoriza eforturile tuturor celor care se străduiesc să devină oameni mari.

Pentru o bună informare a opiniei publice: Acum aproximativ două săptămâni, conducerea Școlii Gimnaziale „Șerban Vodă Cantacuzino” din Călimănești a solicitat corpului profesoral, lista elevilor care au obținut premii la concursurile desfășurate în anul școlar 2023-2024, an care încă nu este finalizat, pentru a-i premia. Lucru de apreciat și foarte important în ergonomia școlară, care are nevoie de implicarea factorului administrativ pentru susținerea performanței și pentru combaterea fenomenelor de excluziune socială și părăsire timpurie a școlii. Anii pandemiei și anii postpandemici au împiedicat, probabil, desfășurarea unor astfel de manifestări. Aici, apare retorica întrebare: Ce facem cu copiii care au obținut premii anul trecut sau după data de 20 mai anul curent? Aceștia au fost uitați se pare de autorități. Să înțelegem că eforturile lor nu contează? Domnilor, dacă faceți un lucru frumos așa cum ar fi trebuit să fie această festivitate de premiere, de ce vă zgârciți la câteva sute de lei în plus? Nu este echitabil pentru ceilalți copii care nu vin să întindă mâna către nimeni, ci se străduiesc, alături de ai lor părinți, să facă cinste comunității din care fac parte prin distincțiile câștigate. Considerăm că, administrația publică locală, de la primar și până la ultimul om care s-a constituit ca factor de decizie în gândirea acestui eveniment, ar trebui să își ceară scuze public acelor copii care nu au avut posibiltatea să se mândrească cu rezultatele lor.

 

Poziția TSD (Tineretul Social Democrat) în ceea ce privește premierea elevilor.

„Îl felicităm pe domnul Constantinescu pentru că a ținut cont de ideea noastră de a premia copiii! Este foarte importantă implicarea unui primar în activitățile educativ-culturale și sportive ale copiilor, dar în momentul în care, sădești neîncredere și suferință în sufletul unui copil, pentru că ai premiat cu o anumită sumă, doar câțiva dintre copiii care au participat la activitățile din acest weekend, nu este în regulă! În primul rând, ar fi trebuit de fiecare dată, să fie implicați toți profesorii, nu doar unii profesori "preferați" și ar fi trebuit sa fie premiați (nu neapărat la fel) toți copiii care au participat la activitățile respective. Aici este vorba doar despre a motiva un copil!

Cu siguranță fiecare copil are ceva de oferit, ceva la care se pricepe cel mai bine. Și sunt copii care chiar depun mari eforturi în ceea ce fac și ar trebui sa fie văzuți, apreciați și susținuți! Felicităm toți copiii care au fost premiați și îi felicităm și pe cei care nu au fost premiați! Chiar meritați! Succes în continuare!”

Articol electoral realizat de SC Nartz SRL, editorul publicației on-line cozia-info.ro, la comanda PSD - Organizația Județeană Vâlcea, CUI 21240002