P Politică

La Călimănești: ”Năsoșii” lui Constantinescu au adus război în campania electorală

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

La Călimănești continuă campania electorală urâtă, generată de echipa actualului primar Florinel Constantinescu.

Nu putem spune în niciun fel ... că sunt disperați din cauza alegerilor, că vor pierde sau vor câștiga! Acesta este stilul lor, așa s-au manifestat în cei 12 ani și așa sunt consacrați la Călimănești: amenințări, amenzi abuzive, implicarea Poliției Locale cu Matei și Niță în prim – plan, implicarea Poliției Călimănești cu cmd. Gabriel Salan care folosește instituția poliției în interes personal. Iar, pentru că Mihai Iacovete vine din domeniul silvic, sforarul Constantinescu a găsit un ”năsos”, din acest domeniu, dispus să creeze probleme de natură juridică. Daniel Nicolaescu fostul său consilier de la primăria Călimănești.

Nobilul erou, omul serios, cinstit, care iubește Călimăneștiul și pe călimăneșteni a jucat cartea dosarelor penale începute și nefinalizate, susținut de scutul juridic înțesat de oameni (care mai de care) căutând doar impactul mediatic cu acuzații penale, de moment, dar cu finalizări răsuflate. Trebuie să știți că nicio acuzație (la adresa fostului primar Ilie Amuzan, Mihai Iacovete și alții) nu a avut nicio finalizare penală. Au fost doar povești aruncate în mass-media.

Acesta este Florinel Constantinescu, care, după 12 ani mă gândeam să construiască o campanie electorală constructivă, frumoasă, interesantă. Să reușim împreună, putere – opoziție, să așezăm lucrurile pe masă și să construim o platformă politico – administrativă mai bună pentru următorii patru ani. Constantinescu a neglijat chestiunea cea mai importantă a campaniei electorale, punând la ”diverse” problemele nefinalizate în cele trei mandate. Iar, din câte am văzut în această campanie sunt destule!

Gust amar pentru tinerii implicați în campanie ...

Am citit mesajele publice publicate de tinerii călimăneșteni aflați la prima întâlnire din viața lor cu politica. Ne place să facem apel la ei, la implicarea și la tinerețea lor plină de încredere în seniorii care le reprezintă traiul și viitorul, dar în culise suntem niște brute fără scrupule. Le-au fost distruse mașinile, au fost amenințați, înjurați. Au văzut și au gustat pe propria piele culisele nemernice ale politicii locale construite de un păpușar laș, lacom și fără scrupule ... Un individ care pozează în Nobil erou, dar care a pierdut busola către politica locală demnă, îndreptată către comunitate. După 12 ani, fără amestecul Coziei-Info, Constantinescu primește o palmă din partea celor mai sinceri cetățeni ai orașului. Din partea tinerilor care au privit cu încredere și multă așteptare tocmai acestă ”bolboroseală” pe care Constantinescu o dă din colț în colț în campnia electorală de acum. Iată una dintre postările lor:

Mai multă empatie, mai puțină indiferență!

”Cu respect, cu demnitate, cu determinare și asumare, am înaintat programul nostru, pentru un Călimănești liber și modern. Dacă mai credeți încă în decență, în bunătate, în acceptarea diferenței de opinie, în respect față de aproapele nostru, vă îndemnăm să veniți alături de felul cum gândim noi! Suntem oameni liberi, suntem curajoși și hotărâți să deschidem orașul și să ne asumăm adevărata lui modernizare. Nu ne dorim jumătăți de măsură, de aceea, vom munci și lupta pentru a duce la bun sfârșit promisiunile făcute. În decursul acestor zile, ne-am întărit și mai mult o convingere, aceea că: deși cu toții suntem la fel, educația și valorile pe care le purtăm în suflet ne diferențiază.

Ne dorim respect, ne dorim progres, nu lamentări, ne dorim viziune și empatie față de om, nu ură și dispreț.”