Eugen Dulcea este președintele Organizației PSD Brezoi și reprezintă în orașul de sub Țurțudan povara grea a opoziției. Un politician cu experiență, deja, în anul 2012 era viceprimarul Brezoiului poate enunța păreri pertinente legate de problemele și starea economică, politică sau socială a acestui oraș. Înconjurat de staff-ul vechi (profesorul Gh. Dumitrescu, C-tin Popescu) în ultimii ani au venit lângă PSD Brezoi mulți tineri (ingineri, farmaciști, IT-iști) care nu mai cred în poveștile și calea penală a actualului edil, Robert Schell.
Lista de consilieri pentru alegrile din iunie 2024 a fost construită cu oameni noi și tineri, iar Eugen Dulcea exclude politica promisiunilor mărețe de care s-a ales praful în ultimele mandate. Își dorește un mandat simplu care să cuprindă o resetare a tuturor problemelor pentru brezoieni. ”Am ales așa pentru că am vrut să venim cu ceva nou, o viziune nouă pentru dezvoltarea orașului și pentru comunitatea noastră. Tinerii vin cu un oarecare avânt, cu dorință de afirmare și putere de muncă. Ca exemplu avem un proiect pe care l-am implementat săptămâna trecută, o cofinanțare pe care primarul de la Brezoi (n.r Robert Schell) nu a fost în stare să o achite de la bugetul local. Am fost ajutați de către președintele nostru, dl. C-tin Rădulescu, este vorba de cofinanțarea unui proiect de peste 5 milioane de lei.”
Eugen Dulcea are convingerea că va putea realiza multe proiecte pentru Brezoi contând pe sprijinul președintelui Organizației Județene a PSD Vâlcea, C-tin Rădulescu care este alături de brezoieni împreună cu echipele de specialiști orientați pe domenii diverse. ”Este un sprijin important și ne oferă o siguranță când știm că avem în persoana d-lui președinte un prieten pentru brezoieni și nevoile lor. Este adevărat că munca și implicarea pornesc de aici, de la echipa nostră din Brezoi.” A mai spus Eugen Dulcea pentru Cozia-Info
Cozia-Info: Călinești este satul dvs. de suflet ce proiecte aveți pentru această zonă?
Cel mai important proiect, aș putea spune, este canalizarea! Am rezolvat problema apei în mandatul de viceprimar din 2012 – 2016, am asfaltat atunci și o parte din străzile satului, iar acum trebuie să ne concentrăm pe canalizare pentru că oamenii produc apă menajeră care întră în pământul zonei și în râul Olt. Restul sunt lucruri mărunte: trotuare, căminul cultural trebuie pus la punct. Obștea Călinești, unde sunt președinte, a implementat în urmă cu cinci ani un proiect de modernizare – asfaltare drum forestier în lungime de 7 km. cu valoarea de 1,5 milioane euro. Am reușit să construiesc și să implementez până la finanțare proiecte europene, expertiză care mă ajută la Primăria Brezoi unde trebuie acționat cu precădere în această direcție. Mai avem două microhidrocentrale realizate cu o firmă din Austria, proiect în valoare de 6 milioane euro și care a oprit orice inundație care se producea în sat, am stimulat investițiile piscicole în zonă. Toate aceste investiții au ridicat prețurile la terenurile din zonă și crește interesul pentru turism și cabanele turistice. Un exemplu este zona satului Odăi, părăsit, care are deschisă o afacere cu cai, plimbări în natură și care poate fi un punct de pornire.
Satul Călinești este locul meu natal și locul unde trăiesc. Nu cred că trebuie să povestim despre lucruri care nu se pot face: gaze naturale, apă geotermală promisiuni de campanie care nu sunt fezabile și nici corecte față de cetățean. Trebuie să fim prezenți printre oameni și să nu așteptăm semnale de la ei pentru remedierea problemelor pe care le au”. A mai spus Eugen Dulcea