P Politică

Prima ședință a Consiliului Local convocată în clădirea recent reabilitată a Primăriei Brezoi

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

La Brezoi, interiorul celui mai important edificiu administrativ a fost reabilitat din temelii. Și anume „Reabilitare și modernizare completă sediul primăriei Brezoi”. Robert Schell a obținut o finanțare de 1 milion de euro printr-un program elvețian, derulat prin Ministerul Dezvoltării, destinat explicit numai pentru acest tip de lucrări, respectiv proiecte de reabilitare sedii de primării.

Un milion de euro reprezintă suficienți bani care se vor regăsi în tot ceea ce înseamnă instalații termice (centrală termică pe lemne modernă), sanitare, tâmplărie de termopan, acoperiș, înlocuire mobilier birouri. Pe peretele interior dinspre centrul orașului va fi amenajată o grădină verticală care va fi tot timpul verde, ornată cu anumite plante. La subsol, a fos schimbat totul, inclusiv în zona destinată finanțelor publice (țevi, gresie, uși, instalații sanitare). Exteriorul întregii clădiri a fost anvelopat conform normelor actuale în vigoare. Faianța care acoperea exteriorul a fost înlocuită cu materiale moderne de design, clădirea primind o față nouă, mult mai frumoasă!

Sala de ședințe a Consiliului Local a fost modernizată, iar holul principal modificat fiind creată o sală mult mai largă de așteptare cu mobilier nou și adecvat. Vor fi create zone cu informații diverse din activitatea primăriei, va fi amenajată o galerie de istorie locală în care vor fi prezentați toți primarii. 

La ședința din ultima joi a lunii noiembrie 2019, consilierii locali au avut pe ordinea de zi zece proiecte de hotărâre care au vizat:

1/ Aprobarea criteriilor de acordare a unor ajutoare de urgență și a prestațiilor financiare excepționale.

2/ Completarea inventarului domeniului public pentru realizarea extinderii parcului central și realizarea drumului din localitatea componentă Drăgănești.

3/ Aprobarea planului urbanistic de detaliu pentru construirea unei stații PECO și GPL în zona PAC Forest.

4/ Aprobarea încheierii unui contract de asistență juridică cu un avocat pentru reprezentarea intereselor Orașului Brezoi și autorității executive în procesele intentate de angajata primăriei, Elvira Daneș.

5/ Aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar de pe raza orașului Brezoi, pentru anul 2019 – 2020.

6/ Raport privind activitatea desfășurată de asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav, trim III 2019.

7/ Proiect de hotărâre privind înființarea unui post de asistent personal pentru adultul cu handicap grav, Matei Gheorghe.

8/ Aprobarea ordinii de zi a ședinței ordinare din data de 28.11.2019

9/ Aprobarea proceselor verbale ale ședințelor ordinare din data de 26.09.2019 și 29.10.2019.

10/ Diverse.