P Politică

Romică Jianu, consilierul acuzat că a părăsit izolarea Coronavirus prezintă dreptul la replică

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Consilierul (PSD) Jianu Romică, din cadrul Consiliului Local Malaia a fost acuzat că ar fi participat la ședința de constituire a CL Malaia depistat cu coronavirus și aflat în carantinare printr-un ordin de impunere a DSP Vâlcea. Acest articol a fost fost publicat pe portalul on-line al publicației noastre sub titlul: ”Jurământ amânat pentru Grigore Țolea, fostul primar al comunei Malaia”. În baza dreptului la replică, prezentăm în continuare poziția consilierului Jianu Romică:

 

„Este un atac dur care a fost declanșat asupra mea. Pe deoparte adversarii politici, pe de alta, ziariștii, mai ales ziarul dumneavoastră care a lansat printre oameni ideea că am coronavirus și nu am respectat izolarea.

Am intrat în această poveste datorită soției care locuiește la Rm.Vâlcea împreună cu fata noastră cea mică. Fata este la școală, soția lucrează la Hidroelectrica. În urma testelor repetate din cadrul instituției și soția a fost depistată pozitiv, și pentru că situația a impus o izolare am stabilit de comun acord cu familia să vină la Ciunget, la casa noastră de aici. Lucrul acesta s-a întâmplat înainte cu două zile de ședința de constituire a Consiliului Local Malaia, desfășurată sâmbătă pe 31.10.2020. Eu nu am fost înregistrat în niciun fel cu coronavirus, nu am avut simptome, nu mi-a fost rău. Nu am avut nimic! Dar pentru că soția a trebuit să facă carantina acasă Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a stabilit să intru și eu în carantină. Însă, atenție, decizia am primit-o duminică 01.11.2020 (foto) lucru cu care m-am conformat imediat. Până acolo m-am purtat ca un cetățean fără probleme confirmate de coronavirus, liber ca toată lumea să-mi desfășor activitatea cu condiția respectării normelor sanitare impuse.

 

La ședința de constituire a Consiliului Local și a depunerii jurământului nu am primit nicio înștiințare legală care să transmită vreo normă de impunere. DSP – ul nu a transmis nicio sesizare, nici telefonică, nici scrisă. Sala unde s-a desfășurat ședința au fost luate toate măsurile de protecție sanitară, iar eu am purtat mască de protecție.

Cred că peste toată politica suntem oameni din zonă, ne cunoaștem, trăim aici de o viață. Nu cred că niște partide ne pot împărți în tabere adverse! Sunt în Ciunget alături de oameni și știu că politica noastră de aici este interesul general, să facem ceva pentru satul acesta și pentru întreaga comună ...”