P Politică

Mircea Stănculescu acuză politica de ”țepe” a PSD Călimănești

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Începem săptămâna cu situația gravă din interiorul PSD Călimănești care nu reușește să stabilească o linie de conduită politică statutară. În fruntea organizației este ”cocoțat” de câțiva ani Romeo Vlad, președintele care a înregistrat pentru PSD-ul local cea mai slabă și neeficientă activitate. După ce a pierdut rând pe rând oameni cu expertiză în eșicherul local, gașca ”Romicilor” recurge, de câteva campanii locale, la paradeli de imagine pentru atragerea voturilor din bazinul electoral călimăneștean. Sunt păcăliți să candideze în fruntea listei oameni cu imagine bună, după care sunt marginalizați prin cotloanele organizației. ”Romicii” nu mai câștigă cu proiecte locale, viziune sau strategii, câștigă cu varianta ”maimuța atârnată”! După ce timp de două campanii au folosit imaginea fostului primar Ilie Amuzan, pe care l-au așezat în fruntea listelor electorale, la campania din septembrie 2020 au paradit pe Mircea Stănculescu, care s-a prins de figură, dar destul de târziu.

În acest sens Mircea Stănculescu a ieșit în mass-media și a declarat:   

Bine v-am regasit dragi prieteni !

Ma simt nevoit sa scriu acest articol, in urma multor intrebari pe care le-am primit cu privire la situatia rezultata in urma alegerilor locale din orasul nostru.

Cu mult timp inainte de aceste alegeri, personal, am fost contactat de mai multe partide politice, pentru a candida la functia de primar al orasului Calimanesti. Am refuzat cu eleganta aceste propuneri, deoarece consider ca pentru moment am alte obiective de realizat in viata privata si profesionala, iar orasul nostru are destule valori care sa ocupe atat functia de primar cat si cea de consilieri locali.

In schimb, unul dintre aceste partide, prin reprezentatii sai la nivel de judet, a fost mai insistent, si chiar daca am refuzat candidatura la functia de primar, m-au rugat sa fac parte din echipa de consilieri locali, nu mai enunt motivele, lucru pe care l-am acceptat pana la urma, doar ca am impus si eu niste conditii legate de echipa si de modul de lucru pe care il vad eu. Toate acceptate.

Numai ca nici nu am facut bine primul pas in echipa locala, ca au si inceput fel si fel de barfe si acuzatii asupra mea, precum si amenintarea ca dupa ce se vor finaliza alegerile, varfurile celebre ale organizatiei locale ma vor aranja prin excludere din partid !

Din aceste considerente, nu am acceptat sa merg in campanie electorala cu acesti indivizi, desi mi-ar fi facut mare placere sa merg alaturi de Danut Zgripcea, Dna Cristina Gheorghe, Diana Deaconeasa, Ghinoiu Nicolae si multi altii atat de acolo, cat si altii pe care vroiam sa-i aduc eu daca ar fi fost intelegere.

In conditiile date, am actuat prin metodele mele, si am obtinut un numar destul de mare de voturi, din partea sustinatorilor mei, atat pentru echipa locala, cat si cea judeteana, chiar daca "varfurile locale PSD" nu vor recunoaste niciodata acest lucru si le-am si spus ca daca nu eram si eu pe aceea lista, PSD nu ar fi obtinut mai mult decat 2 consilieri locali. M-aș insela daca nu aș fi avut telefonul plin de mesaje, precum si celelalte mijloace de socializare, fara a enunta si mesajele defaimatoare asupra activitatii organizatiei locale PSD in special a "varfurilor"! M-aș insela daca acum dupa constituirea consiliului local nu asi fi fost luat la intrebari de prieteni, de sustinatori si simpatizanti, de ce nu sunt acolo ?

Acesta este si motivul pentru care scriu acest articol. Pentru a lamuri lucrurile !

Dragi prieteni, nu ar fi fost momentul sa raman in aceasta echipa pentru ca nu aș fi putut sa va duc la îndeplinire doleantele. Nu vreau a fiu acolo doar ca sa mananc bani din impozitele voastre, fara a veni cu o plus valoare care sa compenseze acest efort. Nu vreau sa fiu acolo doar de poza, sau sa-mi promovez afacerile. Stiu sa o fac pe cont propriu, spre deosebire de unii care sunt pe acolo ! Nu am vrut sa fiu acolo ca sa votez altfel decat ar fi votat colegii mei ! Adica impotriva intereselor voastre, asa cum au facut-o de multe ori in mandatul anterior, si o vor face si in acesta.

Faptul ca PSD a obtinut aceste rezultate catastrofale la Calimanesti, rezulta in urma activitatii zero a celor care au reprezentat aceasta formatiune in consiliul local in ultimul mandat. I-ati intrebat cate proiecte de hotarari au avut ? Cate intalnire zonale cu cetatenii au avut ? Cate audiente au tinut ? Cat de transparenti au fost ? cate rapoarte de activitate au prezentat publicului, din buzunarul caruia isi incaseaza indemnizatiile ?

De aceea nu am vrut sa raman alaturi de ei si incerc sa termin acest articol prin a lamuri faptele lor de vitejie, "ca m-ar fi dat afara din partid" ! Nu m-au dat. Eu am obtinut mandatul de consilier pe locul 3, si am renuntat a depune documentele care se cer la judecatorie, conform Art 114 din Codul Administrativ, tocmai pentru a incheia acest joc mocirlos in care am intrat. Drept pentru care ii rog pe autorii acestor laude de vitejie, sa inceteze si sa se straduiasca sa-si justifice banii pe care ii vor incasa din bugetul local prin munca, dezbateri, proiecte, audiente, ajutoare, donatii si transparenta. Pentru ca altfel, eu in calitate de simplu contribuabil, le voi cere socoteala !

Pentru a inlatura orice suspiciune atasez clip video din cadrul sedintei de constituire a consiliului local.

https://mirceastanculescu.files.wordpress.com/2020/11/invalidare-consilieri.wmv

Si acum chiar ca voi incheia, multumind tuturor celor care au avut incredere in subsemnatul, multumind consilierilor locali care m-au informat si m-au rugat sa-mi depun acele documente la judecatorie, sau celor care m-au rugat sa contest in termenul legal. Va asigur pe toti ca voi ramane in continuare acelasi pe care il cunoasteti, si ca voi incerca sa aduc unele surprize in acest oras, prin prisma domeniului de afaceri.” A declarat Mircea Stănculescu