P Politică

Eugen Dulcea (PSD) - Consilier Local al orașului Brezoi: ”În orașul nostru nu sunt locuri de muncă, iar singura formă de încălzire a populației este tăierea pădurilor!”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Eugen Dulcea face parte din consiliul local al orașului Brezoi, unde a fost propus și susținut de Partidul Social Democrat. Este la al treilea mandat de consilier, a avut un mandat de viceprimar (2012-2016), iar de consilier local  din 2012 până în prezent.

La Brezoi, situația sau configurația consiliului local este în felul următor: 7 consilieri PNL, 4 PSD, 3 PER , și unul PPU.

 

Cozia-Info: Ce aveți pe agenda dv. lucru?

După toate discuțiile, s-a format o majoritate PNL, PER, PPU, așadar PSD-ul, partidul din care fac parte este în opoziție. Am încercat, fiind un partid de cuvânt, să facem în consiliul local niște lucruri normale pentru oameni. Ca și proiecte avem câteva lucruri, dar, momentan așteptăm bugetul pentru anul acesta, este greu să discutam despre niște lucruri concrete acum. Așteptăm bugetul, trebuie să vedem pe ce ne bazăm și ce fonduri avem, nu putem să facem promisiuni pe care nu le putem îndeplini.”

 

Cozia-Info: Ce v-a determinat să intrați în politică?

Intrarea mea în politică s-a produs deoarece cunosc destul de mulți oameni necăjiți și trebuie reprezentați, iar vocea lor trebuie să fie auzită. O perioadă a mandatului, cât am fost viceprimar, consider că mi-am făcut cu prisosință datoria față de oameni și nu am ținut cont de culoarea politică. Toți  oamenii au nevoie de apă, canalizare, asfalt, indiferent de culoarea partidului. În perioada guvernării PSD, mai exact perioada în care era Victor Ponta la guvernare, am reușit să dezvoltăm foarte multe lucruri la Brezoi.

În mandatul  acela s-a făcut biserica de la Proieni, s-a realizat alimentarea cu apă potabilă în orașul Brezoi în proporție de 90% , 30-40 km rețea de apă, câțiva km canalizare, asfaltarea unor străzi destul de importante din sate. Noi trebuie să-i avem în vedere și pe cei din satele care aparțin orașului Brezoi, pentru că și ei plătesc taxe și impozite.

 

Cozia-Info: De ce PSD ?

PSD are grijă de nevoile oamenilor necăjiți, lăsând la o parte doctrina, din păcate, acum cu guvernarea asta, mai rău se afundă decalajul ăsta, și eu sunt un om de stânga, pentru că îmi place să am grijă și să ajut semenii mei.

 

Cozia-Info: Ce probleme majore sunt în Brezoi, și cum le vedeți rezolvate?

În primul rând, este lipsă de fonduri, după cum vedeți s-au sistat și PNDL-urile. PNDL-ul a făcut lucruri foarte bune în orașul Brezoi, de-a lungul timpului, nu numai în timpul cât am fost viceprimar, cât și în mandatul de consilier.

A doua problemă ar fi lipsa locurilor de muncă din zonă, care ține de niște investitori care să înființeze, dacă s-ar putea niște locuri de muncă aici în zonă, ca să nu mai facă oamenii naveta la Sibiu, Vâlcea sau în alte localități. Pe termen lung ar mai fi alimentarea cu gaze naturale, unde am reuși să rezolvăm și chestiunea cu tăiatul din păduri, pentru că în acestă zonă 90% din populație se încălzește cu lemne. 

 

Cozia-Info: A fost vreun proiect de hotărâre care v-a deranjat, nu a fost în acord cu viziunea partidului dv.?

A fost un proiect cu care nu am fost de acord, proiect în care s-a propus mărirea taxelor și impozitelor. Costul impozitelor la blocuri, s-a mărit cu 50%, pe motivul că beneficiază oamenii de niște investiții la blocuri. După cum bine știți,  nu sunt toate blocurile anvelopate și nu am fost de acord cu această mărire de 50%, pentru motivul următor: „condiții egale și plată egală”, adică n-am fost de acord cu ideea și nu mi s-a părut corect să plătească toți la fel, pe motiv că le vom face noi ... cândva. Eram de acord să plătească în plus, dacă locuitorii chiar ar fi beneficiat de niște avantaje, dar nici jumătate din blocuri nu sunt anvelopate.

 

Cozia-Info : Ce mesaj le transmiteți cetățenilor orașului Brezoi?

Suntem într-o situație de criză mondială, planetară, trebuie să fie înțelegători și să respecte în continuare măsurile impuse, să avem răbdare, având în vedere  combaterea acestei pandemii.