P Politică

Marian Dumitru, consilier județean (PER): ”Ședința pentru luna iulie 2021 a CJ Vâlcea dezbate 27 de proiecte de hotărâre”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Ședința ordinară a Consiliului Județean Vâlcea, pentru luna iulie 2021, a fost convocată în data de 30 iulie 2021, ora 10.00. Aceasta se va desfășura în ”Sala mare de ședințe și festivități” a Consiliului Județean. Despre proiectele de hotărâre supuse spre dezbatere consilierilor județeni am invitat pe dl. Marian Dumitru, consilier județean al Partidului Ecologist Român pentru prezentare.

”Vor fi 27 de proiecte de hotărâre, alături de interpelările consilierilor județeni cuprinse la prunctul diverse. Important la această ședință sunt alocările de finanțare nerambursabilă pentru programele și proiectele cultelor religioase, pentru programele sportive de utilitate publică și acțiunile organizate în domeniul cultural (proiectele 6,7,8). Pe linie sportivă sunt bucuros pentru că am avut și eu implicare în acest proiect de hotărâre.

Entitățile publice, asociațiile și fundațiile care organizează programe și proiecte în domeniul tineretului pot beneficia de finanțere nerambursabilă de la bugetul propriu al Județului Vâlcea. Un alt punct va supune spre aprobare Regulamentul de organizare și funcționare al Teatrului Anton Pann Rm.Vâlcea.

(Punctul 11) se referă la Centrul de Asistență Medico – Socială Lădești, care va stabili costul mediu lunar de întreținere și contribuția lunară alocată de către Consiliul Județean beneficiarilor serviciilor medico – sociale sau susținătorilor legali ai acestora pentru anul 2021.

Se vor înființa centre de îngrijire noi. Vor fi trei proiecte de hotărâre privind aprobarea înființării:

  • Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Troianu, cu capacitate de 50 locuri, situat în Municipiul Rm.Vâlcea, str. Schitu Troianu nr 2 – 4;
  • Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Slătioara, cu capacitate de 12 locuri, situat în comuna Slătioara, jud. Vâlcea;
  • Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Nicolae Bălcescu, cu capacitate de 30 locuri, situat în comuna Nicolae Bălcescu, sat Predești, str. Principală, nr. 11. Acestea vor funcționa în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea;

Alte două proiecte de hotărâre vizează aprobarea Planului de Restructurare pentru Centrul de îngrijire și asistență Zătreni (90 locuri) și Centrul de îngrijire și asistență Bistrița (100 locuri). Iar, pentru Căminul de Bătrâni din comuna Scundu se va vota în data de 30 iulie, preluarea serviciului social în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea.

Tot pe ordinea de zi sunt câteva proiecte referitoare la desemnarea reprezentanților Consiliului Județean în câteva Consilii de Administrație (Casa Națională de Asigurări de Sănătate), mandatări, validări.

Instituțiile publice de cultură aflate sub autoritatea Consiliului Județean vor preda o informare privind activitatea din trimestrul II 2021. Vor fi trei puncte legate de bunuri imobile aflate în domeniul public al județului Vâlcea, iar punctul 15 prevede ”Proiect de hotărâre privind stabilirea nivelului taxelor locale și tarifelor ce se vor aplica în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare.” A declarat pentru Cozia-Info, Marian Dumitru (PER).