P Politică

Primarul Gheorghe Gîngu: „Rămân consecvent ideii de dreptate și justiție!”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În urma apariției în spațiul public a unor informații denigratoarea la adresa sa, primarul comunei Bujoreni, Gheorghe Gîngu,  dorește să facă următoarele precizări printr-un comunicat de presă:

- În luna septembrie 2020, Prefectura Vâlcea a emis un ordin de încetare a mandatului meu de primar (mandatul 2017-2020) înainte de termen, ca urmare a faptului că mi-am depus candidatura la alegerile locale sub sigla PNL. După cum știți, în mandatul trecut am candidat din partea PSD. Eu am atacat în instanță Ordinul Prefectului 441/28.09.2020 și am  solicitat anularea lui. Tribunalul Vâlcea a hotărât însă să respingă acțiunea mea ca fiind inadmisibilă, decizia fiind cu drept de recurs.

În același timp, instanța mi-a admis solicitarea de a sesiza Curtea Constituțională cu privire la neconstituționalitatea articolului 160, alin. 1, lit. H, alin. 2 și alin. 7-10 din O.U.G. nr 57/2019. Mai explicit, consider că prevederile legislative invocate în Ordinul Prefectului de încetare a mandatului meu trecut sunt neconstituționale.

 - Decizia instanței de respingere a acțiunii mele NU afectează în niciun fel mandatul actual, câștigat la alegerile locale din anul 2020. Mandatul 2020 - 2024 a fost validat de Tribunalul Vâlcea. Sunt primarul de drept al comunei Bujoreni și îi asigur pe cetățeni că îmi voi duce mandatul la capăt.

 Rămân consecvent ideii de dreptate și justiție!

 Gheorghe GÎNGU,

Primarul comunei Bujoreni