P Politică

Brezoi, a doua ședință a Consiliului Local de când primarul are procurorii pe cap ...

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

De la suprema amărăciune trăită de către fiul fără noroc al orașului Brezoi (foto dreapta), primarul Robert Schell (PNL), s-au petrecut două ședințe ale Consiliului Local din localitate. A doua fiind desfășurată joi, 25 noiembrie 2021.

La prima ședință urmată relativ repede după descinderea procurorilor DGA (care au ridicat spre cercetare toate actele primăriei începând din anii 2012) și care urmează, după o perioadă de aproximativ un an de cercetare filă cu filă, să deschidă dosare penale împotriva lui Robert Schell. Procese care vor apărea ca bumerangurile: ”Trimis în judecată pentru infracțiunea de ... Trimis în judecată pentru ...”.

 De ce procurori la Brezoi?

Sunt descinderi pentru că nu s-a mai putut din punct de vedere penal referitor la activitatea din interiorul Primăriei Brezoi. Schell nu a fost reclamat de nimeni, nu s-a făcut vreun denunț împortiva lui, trebuie să știți că cercetările sunt făcute In rem, adică la inițiativa Direcției Generale Anticorupție, care supervizează banii publici și intervine acolo unde consideră că sunt suspiciuni.

În prima ședință primarul a avut o informare în fața consilierilor pe tema problemelor sale penale, dar a asigurat consiliul că a fost o verificare de rutină a procurorilor, care s-ar fi interesat de câteva licitații petrecute cu mult timp în urmă. Aceasta a fost declarația dată cu multă încredere de către primarul aflat în haznaua cu terci a istoriei.

Primarul orașului Brezoi, metamorfozat în nobil - erou trăia cu impresia că totul este ”aranjat” și că niciodată instituțiile din justiția vâlceană nu vor îndrăzni să-l deranjeze la Brezoi cu vreun control sau alte ”găinării” de genul acesta. Ei bine, luna octombrie 2021 a demonstrat contrariul!

Ședința de ieri a avut 12 proiecte de hotărâri, din care nimic concret pentru un consiliu al orașului întrunit să dezbată probleme strălucitoare. Primele două proiecte s-au consumat pentru aprobarea ordinii de zi a ședinței actuale și pentru aprobarea procesului verbal a ședinței trecute (28 octombrie 2021).

Punctul trei aprobarea procesului verbal al ședinței extraordinare din data de 10 noiembrie 2021.

La punctul patru s-a aprobat planul de acțiuni și lucrări care vor fi efectuate de către beneficiarii de venit minim garantat conform Legii 416. Au urmat patru proiecte de hotărâri privind terenuri din orașul Brezoi:

  • Aprobarea cesiunii contractelor de concesiune încheiate cu Lazăr Vasile Marcel către Lazăr Filofteia;
  • Dezmembrarea unui teren cu nr. cadastral 36994 în trei loturi;
  • Evaluarea prin expertizarea tehnico-financiară a unor terenuri intravilane aparținând domeniului privat al orașului;
  • Vânzarea directă a terenului cu suprafață de 20 mp., aparținând domeniului privat, situat în Brezoi, str. Lotrului, nr 4A, către doamna Dumitrescu Maria;

 

Punctul 9 și 10, două proiecte de hotărâre privin aprobarea contului de execuție al bugetelor orașului Brezoi și a situațiilor financiare la data de 30.09.2021.

La punctul 11 Serviciul Social al Primăriei a prezentat raportul de activitate pentru anul 2021: ”Unitate de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice”.

La punctul 12 diverse.