T Turistic

Operatorii de turism importanți ai stațiunii Călimănești – Căciulata, speluncile și supele populare își deschid activitatea

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Este de notorietate faptul că la Călimănești – Căciulata se dezvoltă o industrie de turism în plină ascensiune. Găsiți aici 6 baze de tratament care oferă peste 2000 de proceduri, 13 complexe cu piscine acoperite, ștranduri în aer liber 10, cinci mănăstiri pentru turism monahal, 2 zone amenajate în Parcul Național Cozia pentru picnic, peste 20 de săli pentru organizări de conferințe și comunicări (din care cea mai mare 2000 locuri).

Pe lângă complexele turistice, pensiunile și restaurantele de aici și-au făcut loc tot felul de ”spelunci” și ”supe populare” care îngreunează desfășurarea ofertei de servicii turistice prin țepele și fake-urile cu care păcălesc turiștii. Greul la Călimănești – Căciulata îl duc cele șapte complexe turistice care respectă și aplică o ofertă turistică de 3* - 4* stele. Cazarea este organizată corect, servirea și bucătăria restaurantelor  se încadrează în normele serviciilor turistice de înaltă ținută. Tot aceste complexe duc greul programelor artistice ale serii unde turiștii găsesc formații de muzică live sau programe organizate în acest sens. Cei șapte: Complex Casa Românească (piscine, terase, restaurant, cazare), DaDa (baraj, DaDa – termal, terasa Cozia) Orizont (Domniței, terasa parc Căciulata, hotel Orizont), Bucura (pensiunea și terasa Bucura), Scorilo (hanul Cozia, restaurant, cazare și piscine), Camelot (restaurant, piscine), Perla Oltului.

În stațiune mai bifează ca ofertă turistică de mare anvergură SC Sind România SA (cu complexul Traian - Căciulata) și SC Călimănești – Căciulata care deține cele mai multe spații turistice din stațiune (11 hoteluri, 8 restaurante). Și tutuși ... acești doi coloși funcționează ca ”supe populare” unde totul este la grămadă, restaurantele sunt cantine modernizate puse la dispoziția sutelor de turiști cărora în permanență le lipsește ceva . Serviciile turistice sunt efectuate de personal necorespunzător din punct de vedere numeric (ospătari obosiți, munciți), iar oferta bucătăriei este încă la nivelul cefei de porc cu cartofi prăjiți și a pulpelor de pui la tavă!

În această situație de luni, 1 iunie 2020 la Călimănești revine (doar terase și cazare în hoteluri) viața turistică atât de vitală pentru pentru cealaltă viață a localnicilor ...