T Turistic

Turismul montan, o alternativă sănătoasă pentru o vacanță de vis!

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Plecarea în vacanță pe timp de pandemie nu este o misiune imposibilă, chiar dacă multe restricții de călătorie sunt încă în vigoare.

Stațiunea Călimănești este încărcată de o mulțime de obiective turistice importante.

Parcul Național Cozia constituit în jurul legendarului masiv Cozia, reprezintă alegerea perfectă  pentru iubitorii de natură nealterată,  aceștia putând găsi aici nenumărate pajiști, păduri și peisaje spectaculoase cuprinse în Parcul Național Cozia, cu Defileul Oltului desfășurându-se maiestuos la picioarele sale, cu așezămintele monastice încărcate de istorie (Cozia, Stănișoara, Turnu, Ostrov și Cozia Veche), cu ofertele de ape termale și procedurile SPA balneoclimaterice în cele șase baze de tratament, ținutul oferă tot ce își poate dori mai mult un călător pasionat de natură.

Drumețiile montane pot fi alternative excelente pentru petrecerea timpului liber, pentru că presupun locuri nepoluate și neaglomerate, mișcarea fizică moderată și relaxarea în natură.

Pentru cei care decid să plece în excursii montane, Salvamont România a emis o serie de sfaturi menite să atragă atenția asupra modului în care reluăm activitățile în aer liber, în contextul pandemiei. Printre ele se numără și acela de a reporni ușor, alegând traseele cunoscute și cu un grad mai mic de dificultate.