T Turistic

Încă un punct de agrement bifat pentru Călimănești. De data aceasta a mutat Consiliul Județean

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Stațiunea Călimănești – Căciulata este formată din trei zone turistice: (Cozia, Căciulata și Călimănești). Ponderea turistică este în primele două, zona Călimănești fiind cea mai dezavantajată în obiective care să atragă turiștii. Trebuie să știți că în ultimii ani, doar doi oameni politici au adus proiecte care să întregească această zonă, alături de Ilie Amuzan care a fost deschizătorul de drumuri în ceea ce privește infrastructura. 

Este vorba despre Florinel Constantinescu (primarul orașului Călimănești) și Constantin Rădulescu (Pe - Se - Dee) care a ajutat semnificativ zona Călimănești. A salvat SPA-ul Mirajul Oltului, pe care l-a finanțat și, astăzi funcționează în parametri. A finalizat actele de proprietate ale clinicii de balneofizioterapie care de 15 ani zăceau prin sertare. A preluat taberele școlare din Călimănești în administrarea Consiliului Județean, care se vor bucura de reabilitare și modernizare. Toate acestea le-a oragnizat în Direcții în cadrul aparatului Consiliului Județean. Împlinind în felul acesta promisiunile unui mare ”gargaragiu”, liberalul Cristian Buican!

În urmă cu câteva zile președintele Constantin Rădulescu a dat startul unui nou punct de lucru în domeniul agrementului pentru zona Călimănești. Va fi construit un ponton modern, de mari dimensiuni pe malul drept al Oltului, în zona hotelului Central și a parcului central din Călimănești. Pontonul va ancora o barcă de viteză care vine să concureze puturoasele și banalele cataramane prezente de câțiva ani pentru distracția turiștilor (dar numai în zona Căciulata și Cozia). Acest ponton completează zona lângă cel existent, amplasat în parcul sportiv de la Jiblea Veche. Cele două puncte vor oferi posibilitatea localnicilor pentru ancorarea bărcilor personale.

Sezonul estival 2022 va aduce pentru călimăneșteni deschiderea la oferte mai variate de atragere a turiștilor în casele vacanță oferite de aceștia!