Structura de cazare turistică a orașului Călimănești este formată și din pensiunile private, casele turistice și apartamentele în regim hotelier ale călimăneștenilor. Acest sector a crescut în ultimul timp considerabil oferind localnicilor o posibilitate certă de afaceri și chiar de trai.
Publicitatea pentru atragerea turiștilor și prezentarea ofertelor turistice individuale este realizată prin agenții de turism din Olanda (Booking.com), Traveminit (Ungaria), și alte zeci din România care încasează comisioane piperate și impun condiții de colaborare din ce în mai demente, provocând ofertei de turism local costuri suplimentare (16 % din încasări), o politică a comentariilor incontrolabilă. Deși poate face mai mult, stațiunea Călimănești nu are, în acest sens, o organizare clară! Este adevărat că pe lângă Primăria Călimănești funcționează site-uri care promovează turismul, sunt și două centre de informare turistică, dar lipsește esențialul, ce are nevoie și turistul român, pe de o parte și localnicii care prestează oferte de cazare: Site cu oferte de cazare!
În fapt ...
Este nevoie de înființarea unui site care să prezinte ofertele de cazare ale structurilor turistice din stațiunea Călimănești – Căciulata, alături de zona metropolitană Sălătrucel, Berislăvești inițiat și supervizat de U.A.T Călimănești. Acest site doar prezintă oferta tuturor unităților care se înscriu aici urmând ca turiștii să stabilească legătura cu locațiile pe care le aleg.
În baza taxei anuale de stațiune (500 lei) pe care toate unitățile de cazare din Călimănești sunt obligate să le achite Departamentului de sport, cultură, turism al Primăriei sunt sigur că pot primi la schimb un ajutor din care să nu mai plătescă comisioane și tot felul de taxe ascunse.
Vom contacta cele patru grupuri politice din Consiliul Local Călimănești (PNL – Tiberiu Nistor, PER – Sami Vâlcu, PSD – Mihai Iacovete și PPUSL – Ilie Amuzan) vom susține această inițiativă alături de primarul orașului Călimănești Florinel Constantinescu.