T Turistic

Consilierii călimăneșteni de acord cu ideea înființării unui site de promovare a unităților turistice locale

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Astăzi, 28 februarie, orele 16.00 s-a desfășurat ședința Consiliului Local Călimănești pentru luna februarie. În cadrul acesteia ziarul local (Cozia-Info) a cerut consilierilor acceptul de principiu în legătură cu înființarea unui site de promovare a unităților turistice locale, și anume:

 

  1. Înființarea unui site unde posesorii micilor afaceri de cazare locale să-și poată posta unitatea de cazare cu fotografii, descriere și prețuri, număr de telefon pentru contact;
  2. Site-ul să fie construit și administrat de către Centrul de Informare Turistică, departament din cadrul Primăriei Călimănești;
  3. Comisionul perceput pentru înscrierea aici să fie zero;
  4. Să nu existe rubrică de comentarii ale clienților;
  5. Să fie primite doar unitățile de cazare din cele șase localități componente ale stațiunii Călimănești – Căciulata;

 

Această propunere a fost primită foarte receptiv de către consilieri, care s-au arătat interesați să discute și să înțeleagă despre ce este vorba, oferind în unanimitate acordul de principiu pentru întocmirea proiectului de hotărâre. Urmează să fie depus un raport de specialitate și să ținem la curent opinia publică cu pașii care s-au făcut.

Florinel Constantinescu a declarat: „Un site gen turist-info chiar suntem foarte deschiși să-l construim! Trebuie analizat din punct de vedere juridic, primăria nu poate intermedia plăți, relocări de turiști sau alte chestiuni. Dacă vă referiți la o activitate de prezentare și susținere a ofertei noastre turistice de cazare putem face lucrul acesta.”