T Turistic

Cazare ”eficientă” în stațiunea Călimănești - Căciulata

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Formula nouă și civilizată a apartamentelor în regim hotelier și-a făcut loc și în stațiunea Călimănești – Căciulata, care are o tradiție veche în domeniul relației cu turiștii. Începând cu vara anului 2016 a apărut provocarea ”Apartamentul tău pentru un sejur la Călimănești”. Un exemplu ales este Apartament Nart Orhideea și Apartament Nartz Panoramic, ofertă generoasă de spațiu suplimentar și prețuri rezonabile care reprezintă un plus față de spațiile de cazare din hoteluri, stabilite la condițiile și cheltuiala pe care turiștii o cunosc.

Amândouă apartamentele sunt situate pe aceeași scară de bloc, în zona turistică ultracentrală a Călimăneștiului:

  • Apartament Nartz Orhideea (număr de contact: 0766-433.934) este un apartament cu trei camere transformat în regim hotelier la două camere, (280 lei/noapte) oferă două dormitoare cu două băi, un living generos (35 mp), bucătărie utilată complet, salon de cafea, birou de lucru – wifi pentru calculator, loc pentru servit masa și a treia canapea pentru o persoană în plus. Oaspeții fără mașină sunt tranferați gratuit din gară sau stațiile de autobus.
  • Apartament Nartz Panoramic (număr de contact: 0766-433934) este un apartament cu două camere (260 lei/noapte), oferă două dormitoare, o baie, bucătătie complet mobilată (aragaz, frigider, masină de spălat, microunde, etc.), living cu vedere panoramică spre munte și lacul Oltului. Oaspeții fără mașină sunt transferați gratuit din gară sau stațiile de autobus.

Dezvoltarea infrastructurii de turism, lucrările de reabilitare a parcurilor, a domeniului public din zona Călimănești, ajută semnificativ toți localnicii care doresc să dezvolte o afacere mică pe structură hotelieră. Apariția SPA-ului Mirajul Oltului, supermarketurilor Annabella și Diana, dezvoltarea bazelor de tratament, a unităților de alimentație publică, numeroase restaurante (Carolin, Yummy, Casa Veche, Happy Pitza, El Rio care s-au încadrat în planul zonal existent, au oferit acestei părți din stațiunea Călimănești – Căciulata atractivitatea de care avea nevoie. Orașul, cu cei 7000 de locuitori, poate de acum să spere în creearea unor noi locuri de muncă, dar și oprtunități financiare, susținute de turismul hotelier.

Proiectele de infrastructură turistică aflate la implementare: Adventura Parc (20 ha în pădurea din spatele parcului central), reabilitarea falezei Oltului cuprinsă în proiectul Inelul Călimănești, reabiltarea cinematografelor Oltul și Cozia și transformarea lor în săli de spectacole și evenimente, proiectul fabulos derulat de către Arhiepiscopia Râmnicului de reabilitare totală a insulei Ostrov și transformarea într-un parc al florilor, inaugurarea teatrului Florin Zamfirescu se vor împleti cu cele existente SPA-uri, parcuri, alei de cură balneară ...