T Turistic

Au apărut reacții împotriva turismului la negru și concurenței neloiale

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Asociația Bun – Simț și Atitudine Civică din Brașov a lansat la nivel național petiția: #BunSimțTuristic. Aceasta este adresată tuturor unităților de cazare turistică clasificate, iar prin demers, se solicită strângerea de semnături, după care va fi înaintată Ministerului Turismului pentru adoptarea de măsuri. Mai jos vă prezentăm petiția:

”Intrucat turismul la negru a luat amploare în ultimii ani, în piață regăsindu-se mii de unități care fac concurență neloială unităților clasificate, am demarat un demers adresat Ministerului Turismului prin care solicităm emiterea unui act normativ în regim de urgență prin care să fie interzisă publicitatea pentru unitățile turistice neclasificate în mediul online.

De asemenea, în cadrul petiției am solicitat și penalizarea portalurilor care promovează unități de cazare neclasificate și fac astfel concurență neloială inclusiv agențiilor de turism românesti care din punct de vedere legal vând doar serviciile unităților turistice clasificate.
La ora actuală, turiștii au la dispoziție mii de oferte promovate de afacerile care nu dețin toate actele necesare pentru cazarea în scop turistic, acest aspect aducând un grav deserviciu unităților clasificate, iar turiștii se pun într-un real pericol atunci când aleg o unitate neclasificată care nu respectă normele de sigurantă.
Detaliile legate de acest proiect le puteți vizualiza în grupul dedicat proprietarilor de unitați turistice clasificate și agenților economici din turism, unde ne organizăm pentru semnarea demersului mai sus amintit.
Așadar, vă așteptăm în grupul : https://www.facebook.com/groups/ProprietariUnitatiTuristice
De asemenea, dacă sunteți de acord și îmbrățișați ideea noastră, vă rugăm să vă alăturați acestui demers și să transmiteți colegilor dumneavoastră, proprietari de unitați turistice clasificate draftul petiției.”